Publikováno 7. 1. 2021 v rubrice BLOG

Online sezení

Vážení klienti, zájemci o psychoterapii,

V posledních letech jsme začali více využívat online prostoru k psychoterapeutickým sezením. Větší zkušenosti přinesly příznivé poznání, že i online sezení mohou být přínosná, dokonce pro některé klienty i příjemnější nebo praktičtější. Jako vše v životě má tento způsob setkání svá omezení i výhody. V případě vládních nařízení spojených s pandemií Covid to byl také jediný způsob, jak se spolu potkávat, a z tohoto pohledu k němu přistupuji s pokorou a vděkem. 

 

Ráda bych zde sepsala všechny důležité informace potřebné pro setkání v online prostoru tak, abyste měli vše potřebné na jednom místě, pokud se uvidíme poprvé, nebo pokud se na čas rozhodnete vyměnit osobní setkání za setkání online (například kvůli krátkodobé nemoci, dovolené, pracovní cestě mimo bydliště atd.)

 

Čas setkání si domlouváme stejně jako při osobním setkání, telefonicky, sms nebo emailem. Délka a cena online sezení je stejná jako u sezení „face to face". 

Pokud se jedná o jednorázovou konzultaci (předpokládáme, že se vidíme jen jednou) předpokládám využití času 70min.  

Viz informace v ceníku.

 

Online sezení individuální i párová poskytuji přes aplikace Facetime a Skype. Nevýhody jednotlivých aplikací popisuji jen z hlediska uživatelské příjemnosti. 

 

Facetime

Aplikace všech Apple zařízení. Pokud se nedomluvíme jinak, volejte prosím přesně ve smluvený čas sezení na mou emailovou adresu luciemachova@me.com.  Dle zkušeností funguje spolehlivě. 

  

Skype

Má skype adresa je MgrLucieMachova, poprosím o Vaši skype zprávu den před sezením, ať se propojíme.

Volejte prosím přesně v domluvený čas. 

Zatím jsem nenašla možnost, jak zcela vypnout „náhledové okno" z vlastní kamery (abyste při sezení neviděli i svůj vlastní obraz, což je někdy dost rušivé). Ale lze ho zmenšit a „zastrčit" do rohu obrazovky. 

Dle zkušeností funguje při dobrém spojení spolehlivě. 

 

Pokud bychom měli nějaké technické problémy na začátku sezení, někdy se to stává, počítejte prosím s tím, že o daný čas prodloužíme i sezení, ať neubíráme z jeho času. Zkušenost říká, že pokud nastanou problémy, do 15 min. je zvládneme vyřešit. 

 

Technika a prostor

Určitě doporučuji k sezení využít monitor, nebo nějakou větší zobrazovací plochu, která je umístěna pevně před Vámi, aniž byste ji museli držet v ruce (jako telefon nebo tablet apod.) Přeci jen je dobré co nejvíce simulovat situaci jako "face to face". Je fajn, pokud si kameru umístíte do úrovně očí, lépe pak vzniká pocit, že se díváme přímo na sebe. 

Zkontrolujte si prosím dopředu funkčnost mikrofonu a kamery. 

Zdroj světla (lampa, okno) je nejlepší umístit před Vás (než za Vás nebo do strany). Okno za zády většinou tak ztmaví obraz, že je těžké vidět do tváře. 

Pokud chcete zůstat v anonymitě, je možné mít po domluvě kameru vypnutou. 

 

Průběh sezení 

Fixací očí do jednoho místa na obrazovce vzniká trochu „hypnotický pocit". Nebojte se při sezení dívat občas i někam jinam. Při osobním hovoru to tak většinou děláme přirozeně. 

Je dobré, pokud si v obraze vzájemně vidíme nejen obličej ale i celou horní polovinu těla (alespoň ruce).

Praktické je mít po ruce sklenku vody a kapesník. 

 

Platba 

Online sezení se platí předem na účet č. 107-8455670277/0100. Do zprávy pro příjemce prosím uveďte Vaše jméno a datum sezení. V čase sezení by platba měla být již na účtu. 

  

Storno podmínky

Podmínky pro zrušení online sezení jsou stejné, jako u sezení „face to face". Tedy bez úhrady je možné se omluvit 48hod. před sezením (počítáno od domluveného času sezení). Po tomto čase je nutné cenu sezení uhradit.

 

 

Pokud Vás napadly další otázky a nejasnosti, neváhejte mě prosím kontaktovat. 

 

Těším se na viděnou. 

Lucie



Vážení zájemci o psychoterapii, věnujte prosím pozornost aktuálním informacím v části "Kontakt". Děkuji.

 

 

Potřebujete konzultaci ještě před vánočními svátky? Nabízím uvolněný termín ve středu 21.12. v 9 hod. / 80min. Jak na to? Volejte nebo pište, viz záložka "Kontakt". 

 

 

Vítejte na místě pro ty, kteří se ocitli v obtížné životní situaci úzce či vzdáleně spojené s mateřstvím, rodičovstvím a partnerskými vztahy...

 

Vážení čtenáři a klienti, přeji Vám ze srdce vše nejlepší v novém roce 2017! Lucie