BLOG

V části BLOGu naleznete informace, články a mé zamyšlení nad tématy, se kterými se v praxi já nebo moji klienti/ky setkáváme. Vnímám to také jako prostor k diskusi nad aktuálními společenskými problémy.

Ráda bych zde také zveřejňovala pozvánky na zajímavé akce.

Pokud chcete na příspěvky reagovat, využijte prosím kontaktní formulář v části „Napište nám!
(Na začátek zprávy napište prosím název příspěvku, ke kterému chcete připojit komentář.) 

  • Online sezení

    Vážení klienti, zájemci o psychoterapii,

    V posledních letech jsme začali více využívat online prostoru k psychoterapeutickým sezením. Větší zkušenosti přinesly příznivé poznání, že i online sezení mohou být přínosná, dokonce pro některé klienty i příjemnější nebo praktičtější. Jako vše v životě má tento způsob setkání svá omezení i výhody. V případě vládních nařízení spojených s pandemií Covid to byl také jediný způsob, jak se spolu potkávat, a z tohoto pohledu k němu přistupuji s pokorou a vděkem. 

  • Návrat k psychologické praxi

    Milí klienti, milé klientky, 

    Mému chlapečkovi budou v létě 2020 již tři roky (dcerce 9!), a tak jsem po delším období, kdy jsem se věnovala hlavně sobě a své rodině, zase začala mít chuť na to „magické“, co se odehrává v psychoterapii mezi terapeutkou a klientem/kou, mezi dvěma lidmi. 

  • Osvěta pro poporodní depresi

    Jsem ráda, že jsem mohla přispět k osvětě na téma poporodní deprese. Příspěvek Terezy Stárkové v Událostech ČT tomu doufám pomůže. 

  • Narodil jsem se v 21. týdnu

    Příběh Kateřiny, maminky, která se pro vadu plodu rozhodla ukončit své těhotenství. Nechte se provést jejími pocity a zkušenostmi, které se mnou sdílela. Velký dík Kateřino za tvou odvahu, vůli sdílet a ochotu pomoci jiným, které možná potkalo podobné....  

  • Osudové pouto mezi matkou a dítětem

    Nová brožura shrnující základní informace o tom zázračném vztahu mezi matkou a dítětem... 

  • Když se štěstím přijdou deprese

    Přečtěte si článek z květnové Marie Claire o poporodním období i o tom, jak to v šestinedělí zvládnout...

  • O poporodním šílení se musí mluvit a my budeme

    Ráda jsem se připojila k projektu Ing. Veroniky Kubrichtové, který si klade za cíl osvětu na téma 
    "
    O poporodním šílení se musí mluvit a my budeme" ve středočeském kraji. V rámci tohoto projektu proběhne i 5 přednášek, kde se můžete zeptat na cokoliv, co vás k této tématice zajímá nebo se podělit s vlastními zkušenostmi. Srdečně vás zveme!

  • Rozhovor s Lucií Machovou na téma: Psychika a snaha o těhotenství

    Portálu Opsychologii.cz jsem poskytla rozhovor mimo jiné na téma "má cesta k terapii a terapeutická práce s páry uslujícími o dítě". Více si přečtěte ZDE 

  • JAK PŘEŽÍT TĚŽKOSTI OBDOBÍ PO PORODU?

    aneb ohlédnutí za našimi přednáškami a atmosférou v rámci festivalu „TÝDEN RESPEKTU K PORODU"

    Bylo mi ctí vést přednášku spolu s Ing. Veronikou Kubrichtovou, mámou, která si osobně zažila, jaké je to bojovat s poporodní depresí a jejími dopady, obavami, strachem i zklamáním z toho „že to já prožívám právě takto." Její osobní zkušenosti dobře doplnily informace o dané problematice a vám posluchačům daly možnost zeptat se přímo „jak to v praxi vypadá" a „jak to zvládnout." 

  • NOVÁ ONLINE PORADNA NA eMIMINO

    Mgr. Lucie Machová odpovídá na dotazy v nové psychologické poradně na portálu eMimino

  • ČEKÁNÍ NA DRUHÉ aneb sekundární neplodnost - Mgr. Lucie Machová

    Jsme již rodina. Užíváme života ve třech, překonáváme vývojové výzvy, jak u dítěte tak v partnerském vztahu. Objevujeme, učíme se, užíváme si jeden druhého. Je nám fajn. A najednou se zase objeví ta neodsunutelná mateřská touha po dítěti. Touha začít  zase od začátku, dát prostor novému životu, být zase těhotná. A tak zkoušíme, čekáme. Snažím se být trpělivá, vždyť jednou už se to podařilo.  Postupem času ale obavy začínají být stále silnější...




Vážení zájemci o psychoterapii, věnujte prosím pozornost aktuálním informacím v části "Kontakt". Děkuji.

 

 

Potřebujete konzultaci ještě před vánočními svátky? Nabízím uvolněný termín ve středu 21.12. v 9 hod. / 80min. Jak na to? Volejte nebo pište, viz záložka "Kontakt". 

 

 

Vítejte na místě pro ty, kteří se ocitli v obtížné životní situaci úzce či vzdáleně spojené s mateřstvím, rodičovstvím a partnerskými vztahy...

 

Vážení čtenáři a klienti, přeji Vám ze srdce vše nejlepší v novém roce 2017! Lucie